Download Bank Of India Previous year Solved Question Paper | GovtJobsUpdates - Govt Jobs 2014 , Exam Papers & ResultsGovtJobsUpdates – Govt Jobs 2014 , Exam Papers & Results

Download Bank Of India Previous year Solved Question Paper

Govtjobsupdates providing you Solved previous year question paper of  Bank Of  India.This question paper will give you general idea about upcoming BOB clerical exams.

 

1. Which of the following States introduced a high tech food grain rationing system to ensure timely supply of the food grains to people living below poverty line ?

(A) Maharashtra
(B) Tamil Nadu
(C) Delhi
(D) West Bengal
(E) Karnataka
Ans : (E)

2. Which of the following is NOT a part of India’s Money Market ?

(A) Bill Markets
(B) Call Money Market
(C) Banks
(D) Mutual Funds
(E) Indian Gold Council
Ans : (E)

3. Which of the following is NOT a fertilizer product ?

A) Urea
(B) Murate of Potash
(C) Di Amonium Phosphate
(D) Calcium Carbonate
(E) All are fertilizers
Ans : (E)

4. Who amongst the following is the author of the book ‘The Namesake’ ?

(A) Vikram Seth
(B) V. S. Naipaul
(C) Arun Bhagat
(D) Anita Desai
(E) Jhumpa Lahiri
Ans : (E)

5. World Ozone day is observed on ……….

(A) 16th September
(B) 16th October
(C) 16th November
(D) 26th September
(E) 26th October
Ans : (A)

6. Banks are required to pay how much percentage of their net bank credit to Priority Sector is advance?

(A) 5%
(B) 7%
(C) 10%
(D) 15%
(E) None of these
Ans : (C)

7. Dronacharya Award is given for excellence in ……….

(A) Literacy Work
(B) Social Service
(C) Coaching in Sports
(D) Journalism
(E) None of these
Ans : (E)

8. Which of the followiing diseases is not covered under Integrated Disease Surveillance project ?

(A) Tuberculosis
(B) Cholera
(C) AIDS
(D) Polio
(E) Cancer
Ans : (E)

9. India’s Space Rocket Launching Centre is in ……….
(A) Hassan
(B) Portblair
(C) Sri Harikota
(D) Kochi
(E) Tirupati
Ans : (C)

10. Which of the following services is NOT provided by the post offices in India ?

(A) Issuance of Demand Drafts
(B) Retailing of Mutual Funds
(C) Sale of stamp Papers (Judicial)
(D) Savings Bank Scheme
(E) Life Insurance cover
Ans : (A)

11. Which of the following programmes is being implemented in all the districts of the country ?
(A) Ultra Mega Power Project
(B) Navodaya Vidhyalay
(C) Sarva Shiksha Abhiyan
(D) Rajiv Gandhi Grameen Vidyuthikara Yojana
(E) None of these
Ans : (C)

12. ‘Merdeka Cup’ is associated with the game of ……….

(A) Badminton
(B) Football
(C) Hockey
(D) Golf
(E) Tennis
Ans : (B)

13. Who amongst the following is the author of the book ‘The Exile’ ?

(A) B. G. Verghese
(B) Philip Roth
(C) Aravind Adiga
(D) Navtej Saran
(E) None of these
Ans : (D)

14. Barack Hussain Obama belongs to which of the following political parties ?

(A) Republican
(B) Democratic
(C) Labour
(D) American National Congress
(E) None of these
Ans : (B)

15. Which of the following State Govts. Has announced that it will provide a special package of incentives to Employment Intensive Industries ?

(A) Punjab
(B) Karnataka
(C) Tamil Nadu
(D) Uttar Pradesh
(E) Bihar
Ans : (C)

16. Besides USA India has signed Nuclear Agreement with which of the following countries and is named as ‘Co-operation Agreement for Peaceful uses of Nuclear Energy’ ?

(A) France
(B) Germany
(C) Italy
(D) Canada
(E) Australia
Ans : (A)

17. Which of the following is NOT a Govt. Sponsored organization ?

(A) Small Industries Development Bank of India
(B) NABARD
(C) National Housing Bank
(D) ICICI Bank
(E) All are Govt. sponsored
Ans : (D)

18. Jelena Jankovic of Serbia won which of the following titles of tennis after defeating Svetlana Kuznetsova?

(A) China Open
(B) Japan Open
(C) New Zealand Open
(D) Australian Open
(E) None of these
Ans : (A)

19. Which of the following is TRUE about ‘Antyodaya Anna Yojana’ ?

(a) Scheme is for Below Poverty Line families.
(b) People are provided cooked meals under the scheme.
(c) All beneficiaries of National Rural Employment Guarantee Act are covered in this scheme.
(A) Only (a)
(B) Only (b)
(C) Only (c)
(D) All (a), (b) & (c)
(E) None of these
Ans : (E)

20. The National Games scheduled in 2011 will be organized in ……….

(A) Bengaluru
(B) Goa
(C) Kolkata
(D) Kochi
(E) Jaipur
Ans : (B)

Total Views Views Today

, ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>