IAF Sample Question Paper For Group X ( Technical ) Exam 2012

 Model question paper for IAF Group X ( Technical ) Upcoming Exam .This Question paper will give you general idea about IAF Exam paper pattern .

 

 

Select the correct verb

Q1. Besides his parents, he _________also present at the function.
(A) is (B)was (C)has (D) has been
Ans : B
Identify the correct preposition

Q2. The thunder was accompanied ______a heavy rain.
(A)from (B)by (C)up (D)through
Ans : B
Choose the misspelt word.

Q3. (A) disparity (B)illusion (C)inevitable (D)middle
Ans : A
Fill in the blank with correct article.

Q4. _____things of beauty is a joy forever.
(A)the (B)a (C)an (D)none of these
Ans : A
Identify the antonym of the given word

Q.5 Embellish
A)Sacrifice (B)Disfigure (C)Foreit (D)Indict
Ans : B
Give one word substitute

Q6. A well experienced person.
(A)wise man (B) Intelligent (C) Old man (D) Veteran
Ans : D

Q7. An accident which results in death
(A) Injurious (B) Dangerous (C)Fatal (D) Terrible
Ans : C
Identify the correct choice

Q8. He has purchased a bag of ____________
(A)floor (B)flour (C)flower (D)flaur
Ans : B
Identify the synonym of the given word

Q9. Zest
(A)pleasure (B)distaste (C)flop (D)encircles
Ans : A
Fill in the blank with suitable conjunction

Q10. He will never pass,______hard he may try
(A) However (B) Whatever (C) Never (D) Whenever
Ans : A Form an adjective from the given word

Q11. Gold
(A)The Gold (B)Golder (C) Golden (D)Goldest
Ans : C
Give the plural of the given word

Q12. Hero
(A) Heroine (B) Heros (C) Heroies (D) Heroes
Ans : D
Fill in the blank with suitable word

Q13. Barking dogs____bite
(A) regularly (B)rarely (C)seldom (D)frequently
Ans : C
Identify the incorrect part

Q14. No boy in his son’s class is as bright as his son is
A B C D
Ans : D
Identify the meaning of the given idioms/phrases

Q15. To live in fool’s paradise
(A)to have an absolutely false conception (B)to create a stir
(C)to be clear (D)to get fairly involved
Ans : A
Identify the indirect speech

Q16. The teacher said to me, “Be regular and learn your lesson daily” The teacher:
(A) told me that to be regular and learn my lesson daily
(B) said to me regular and learn my lesson daily
(C)advised me to be regular and learn my lesson daily
(D) request me to be regular and learn lesson daily
Ans : C

Change the voice

Q17. It is time to buy books.
It is time__________
(A) all the books to be bought
(B) for the books to be bought
(C) for books have been bought
(D) for books are being bought
Ans : B

Download IAF Model  Question Paper

Total Views Views Today

1 comment for “IAF Sample Question Paper For Group X ( Technical ) Exam 2012

  1. Rohit kumar singh
    May 25, 2012 at 5:25 am

    Sir plz say how many times there is vacancies of indian airforce technical in a year

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *