SSC Sample Question Paper For 10+2 Level LDC / DEO Exam 2012 | GovtJobsUpdates - Govt Jobs 2014 , Exam Papers & ResultsGovtJobsUpdates – Govt Jobs 2014 , Exam Papers & Results

SSC Sample Question Paper For 10+2 Level LDC / DEO Exam 2012

Model question paper for SSC 10 + 2 level DEO & LDC Upcoming Exam .This Question paper will give you general idea about SSC LDC & DEO Exam paper pattern .

 

 

 

 

1. The banks use ……………. device to minimize conversion process.

(a) Keyboard
(b) MICR
(c) OCR
(d) Scanner

2. ……………… can’t be used for source of data automation.
(a) POS termina
(b) OCR
(c) Keyboard
(d) UPC

3. Under which case will intranet be an effective networking tool?
(a) In a distributed decision-making environment
(b) Where heterogeneous applications are involved
(c) In a centralised organization
(d) In a decentralised organization

4. When an organization gives contract for development of software, it has to give data to the service provider. In Such cases, the ownership of data should be_________
(a) Transferred to the service provider
(b) With the client/organization that outsource services
(c) Shared by both parties
(d) Not transferre5. A modem performs_________
(a) Modulation
(b) Demodulation
(c) Data compression
(d) All of these

6. Which of the following is NOT done by modem?
(a) Transmission Speed
(b) Data Accuracy
(b) Error detection and Correction
(d) Data Compression

7. A program coded in programming language is____________.
(a) Target code
(b) Source code
(c) Block
(d) None of these

8. “Platform” in computer world means___________.
(a) Computer hardware used
(b) Operating Systems used
(c) Both of these
(d) None of these

9. Which of these biometric tools use thermal sensors along with infrared rays for identification?
(a) Key stroke dynamics
(b) Iris Retinal scans
(c) Speech recognition
(d)Fingerprint scanning

10. What is incorrect about software?
(a) It can manipulate computer
(b) It has programs, instructions
(c) It can be touched
(d) It can be touched

11. Disadvantage of distributed database is.
(a) Unreliability
(b) Easy implementation
(c) Insecurity
(d) High communication cost

12. Which of the following transmission techniques let computer to alternatively send and receive data?
(a) Simplex
(b) Half duplex
(c) Full duplex
(d) Multiplexing

13. What is NOT a feature of networking?
(a) Reliability
(b) Greater storage space
(c) Connectivity
(d) All are features of networking

14. Taking back-up of a file against crash is a

(a) Preventive measure
(b) Curative measure
(c) Decisive measure
(d) None of these

15. A memory that is referred by its contents instead of physical address is called ________
(a) Associative memory
b) Content addressable storage
(c) Both (a) and (b)
(d) None of these

16. Most dangerous risk in leaking of information is :
(a) Ready access to online terminals
(b) Online processing of data
(c) Ignorance about the existence of risk
(d) All of these

17. A camera is an
(a) Input device
(b) Can be either input or output
(c) Processing machine
(b) Output device

18. Using anti-virus software is
(a) Preventive measure
(b) Detective measure
(c) Corrective measure
(d) All the above

19. An online transaction is
(a) One that is done in real time
(b) Transaction done via internet
c) One that is done via telephone
(d) None of these

20. A clerk in a bank has to access data n customer account. Logical access control for these users would be.
(a) Use of individual passwords
(b) Use of an Accounts Receivable Section password
(c) Use of individual passwords plus separate access passwords for customer data and product data
(d) Can’t say

21. To stop unauthorized access to the computer system we should
(a) Have a trustworthy system administrator
(b) Have a good passwords policy
(c) Have a sound encryption policy
(d) All of the above

22. Which cannot assure data accuracy in an application?
(a) Limit and reasonableness test
(b) Echo checking
(c) Control total
(d) None of these

23. Maximum storage space is available on
(a) CDs
(b) ROM
(c) Hard disks
(d) Floppies

24. Jon Von Neumann developed:
a) First electronic chip flip flop
(b) Stored-program concept
(c) The first electronic computer
(d) None of these

25. Which of the following is single user computer with many features and good processing power?
(a) Minicomputer
(b) Workstation
(c) Macintosh
(d) None of these

Answers
1. (b) 2. (d) 3. (c) 4. (b) 5. (d) 6. (b) 7. (b) 8. (c) 9. (c) 10. (d)
11. (c) 12. (b) 13. (d) 14. (b) 15. (b)16. (c) 17. (b) 18. (a) 19. (b) 20. (a)
21. (b) 22. (a) 23. (b) 24. (a) 25. (b)

Total Views Views Today

, , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>